Vervoer op maat

Met onze wagens van de Seniorenmobiel en Handicar geraak je op jouw bestemming.

Seniorenmobiel

Elke 60-plusser en/of minder mobiele inwoner van Temse kan beroep doen op de Seniorenmobiel. Op weekdagen tussen 8 en 16 u. kan je gebruik maken van deze dienst om bv. boodschappen te doen, op consultatie bij de dokter te gaan enz.

Ritten aanvragen kan tot 3 werkdagen voorafgaand aan het door jou gewenste vervoersmoment. Een rit kan enkel worden ingepland als er een wagen en chauffeur beschikbaar is.

Handicar

De Handicar is een aangepaste minibus met rolstoellift die met of zonder bestuurder gehuurd kan worden. Andersvaliden, minder mobiele mensen, langdurig zieken, rolstoelgebruikers en ouderen (zowel verenigingen als particulieren) uit Temse kunnen gebruik maken van de Handicar. Dit kan elke werkdag, weekend- en feestdagen en avonden (met vrijwillige chauffeur). De Handicar kan maximaal 1 dag gehuurd worden.

Voor de Seniorenmobiel en de Handicar wordt geen lidmaatschap aangerekend. Voor reservatie of informatie over de geldende tarieven kan je contact opnemen met onze medewerkers.

Reserveer je rit

Riksja en duofiets

Wil je liever met de fiets op stap? Dat kan met onze elektrisch aangedreven riksja en duofiets.

De riksja is een elektrisch ondersteunde bakfiets met vooraan plaats voor 2 passagiers. Deze fiets heeft een overkapping voor regen, wind of zon. Om met deze fiets te kunnen rijden is een korte opleiding nodig.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de provincie Oost-Vlaanderen en gerealiseerd in samenwerking met Lokaal Bestuur Temse en Mobiel 21 vzw.

De duofiets is een elektrisch ondersteunde driewieler en biedt plaats aan één bestuurder en één passagier. De passagier kan ervoor kiezen om mee te trappen, maar het is ook mogelijk om de voetsteun naar beneden te plaatsen zodat de passagier zelf geen inspanning moet leveren. Zo kan de fiets perfect gebruikt worden door personen die problemen hebben met evenwicht, spieren ...

Heb je zelf niemand die je kan begeleiden bij je rit? Dan schakelen we een vrijwilliger of medewerker in.

Met beide fietsen mag je zowel op het fietspad als op de openbare weg fietsen.

Wens je informatie of wil je een ritje reserveren met deze fietsen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze medewerkers op 03 217 29 62. 

Naar top