Nieuwbouw woonzorgcentrum De Reiger

Eind november verhuizen de eerste bewoners van het oude woonzorgcentrum De Reiger naar een nieuwbouw.

Om de verhuis mogelijk te maken, neemt het woonzorgcentrum tijdelijk geen nieuwe bewoners meer op. Dit werd door de Raad van Bestuur van Welzijnsvereniging Sleutelzorg op maandag 17 april 2023 beslist ten gevolge van de beslissing tot afbraak van het oude gebouw.

In mei 2022 nam de Raad van Bestuur van Welzijnsvereniging Sleutelzorg kennis van de beslissing van Lokaal Bestuur Temse om het aantal woongelegenheden op de campus in Temse aan te passen. Zo worden er in de nieuwbouw van De Reiger slechts 128 nieuwe woongelegenheden gecreëerd en wordt de huidige capaciteit van 154 afgebouwd met 26 woongelegenheden. Het huidige gebouw, dat erg verouderd is, wordt niet gerenoveerd, maar zal in overleg met het Lokaal Bestuur na de volledige realisatie van de nieuwbouw afgebroken worden. Wat er in de plaats komt, maakt het voorwerp uit van een studie over de toekomstige zorgnoden in Temse en omgeving, die Welzijnsvereniging Sleutelzorg in de komende periode zal uitvoeren. Met deze beslissing werd ook gestart met een heroriëntering van het nieuwe woonzorgcentrum waarbij zorg wordt aangeboden in een vernieuwd concept van leefgroepwerking.

De uitvoering van de nieuwbouw gebeurt in verschillende fases. De tweede fase – de realisatie van 68 woongelegenheden, administratief centrum, lokaal dienstencentrum en cafetaria – zit op schema, zodat de eerste bewoners in het najaar hun intrek kunnen nemen.

Om de verhuis van de eerste bewoners vanuit het oude naar het nieuwe woonzorgcentrum mogelijk te maken, is het nodig om tijdelijk geen nieuwe bewoners op te nemen in het huidige gebouw. De Raad van Bestuur nam hiertoe maandag 17 april de beslissing. De volgende maanden wordt er gewerkt aan een intern verhuisplan zodat de inhuizing in het nieuwe woonzorgcentrum vlot kan verlopen.

In de volgende fase worden er tegen het nieuwe gebouw 2 afdelingen bijgebouwd zodat er in totaal 128 volledig nieuwe woongelegenheden zullen gerealiseerd zijn op de campus in Temse in 2025.

Gepubliceerd op vrijdag 28 apr 2023 om 09:23 uur
Naar top