Aanbod en dienstverlening

Bezoekuren

In onze woonzorgcentra zijn er geen bezoekuren, familie en vrienden kunnen vrij langskomen. Er is vrije toegang van 8 u. ’s ochtends tot 20 u. ’s avonds. Buiten deze uren is de toegangsdeur gesloten en kan je aanbellen.

Cafetaria

De cafetaria van woonzorgcentrum De Reiger bevindt zich op het gelijkvloers en wordt opengehouden door een team van vrijwilligers. Hier kan je elke dag terecht tussen 14 en 17 u. voor een verfrissend drankje of een gezellige babbel. Tijdens de zomermaanden is er een sfeervol terras in de binnentuin waar je lekker buiten kunt genieten.

Maaltijden

Bij Welzijnsvereniging Sleutelzorg hebben we onze eigen keukenhelden. Ze zorgen dagelijks voor verse, kwaliteitsvolle en aangepaste maaltijden. Individuele aanpassingen in de voeding zijn zeker mogelijk.

Activiteiten

In het woonzorgcentrum is er altijd wat te beleven. Het ergo- en animatieteam staat garant voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten, zodat er voor ieder wat wils is, waar de bewoners vrijblijvend aan kunnen deelnemen. Van optredens bij grote feesten tot gezellige kooksessies en knutselmiddagen, er is altijd iets leuks te doen. Ook kleine en grote uitstappen komen aan bod met aangepast vervoer. En weet je wat het extra bijzonder maakt? Ons team van enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij talrijke activiteiten.

Maandelijks wordt het eigen tijdschrift Babiel uitgegeven waar o.a. ook de activiteiten in opgenomen zijn.

Ergo- en kinesitherapie

Onze toegewijde zorgverleners zetten zich in om de zelfredzaamheid en eigenwaarde van de bewoners zo veel mogelijk te behouden, te stimuleren en te activeren. We bieden daarom verschillende activiteiten aan zoals geheugentraining, maaltijdbegeleiding, muziek- en bewegingsactiviteiten enz. Onze zorgverleners zijn ook verantwoordelijk voor het beheer van hulpmiddelen en rolstoelen, zodat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om het dagelijks leven zo comfortabel en actief mogelijk te maken.

Wasserij

Alle bedtextiel en handdoeken worden door het woonzorgcentrum voorzien. De was van dit linnen zit inbegrepen in de dagprijs. 

De bewoners hebben de keuze om hun persoonlijke kledij door familie te laten wassen of uit te besteden aan de externe wasserij waar Welzijnsvereniging Sleutelzorg mee samenwerkt. Dit laatste is niet inbegrepen in de dagprijs.

Kapper en pedicure

Het kapsalon bevindt zich op het gelijkvloers van het woonzorgcentrum. We hebben twee vaste kappers in huis. Een afspraak maken kan eenvoudig via het onthaal. De betaling van de kapper wordt verrekend via de verblijfsfactuur.

Voor een professionele voetverzorging kan je terecht bij een externe pedicure. Een afspraak kan gemaakt worden via de verpleegpost. De rekening van de pedicure betaalt de bewoner zelf, contant of via overschrijving.

Sociale dienst

Een aanvraag tot opname in onze woonzorgcentra gebeurt via de sociale dienst. De medewerkers gaan na of de bewoner in aanmerking komt voor opname. Ze bekijken samen met de kandidaat-bewoner of er eventueel thuiszorg of andere hulp kan worden aangeboden in afwachting van de opname in het woonzorgcentrum.

Bij opname maken de medewerkers van de sociale dienst je wegwijs in het woonzorgcentrum en helpen ze je met alle praktische en administratieve vragen die bij een opname komen kijken.

Gedurende het hele verblijf blijft de sociale dienst het aanspreekpunt bij administratieve problemen, vragen naar mogelijke tegemoetkomingen en staan de medewerkers in voor de psychosociale ondersteuning van zowel de bewoners als hun netwerk.

Wat breng je mee bij een inschrijving op de wachtlijst?

  • Identiteitskaart
  • Klevers van het ziekenfonds
  • Medische gegevens (Katz­schaal)

Contacteer de sociale dienst

Onthaal

Op het onthaal kunnen de bewoners terecht voor allerlei inlichtingen van administratieve, financiële en praktische aard.

Naar top